Op een hoge telefoonrekening zit niemand te wachten. Zeker niet in de huidige tijden. Door de inflatie is werkelijk alles duurder geworden. Besparen op vaste lasten is daarom belangrijker dan ooit. Toch is dat niet altijd even gemakkelijk. Gemiddeld betaalt men voor een telefoonabonnement toch wel tussen de twintig en vijftig euro. Soms zelfs nog veel meer. Tel daar ook nog eens de keren bij op dat je buiten je bundel om belt en je hebt alle ingrediënten voor een hoge telefoonrekening. Maar hoe voorkom je een hoge rekening? Met behulp van de volgende drie tips moet dit zeker lukken.
1. Kies voor prepaid
Wil je meer grip op je telefoonrekening en zeker weten dat je niet meer dan nodig hoeft te betalen? Kies dan voor prepaid. Hierbij betaal je van tevoren. Dit geld wordt omgezet in een tegoed om te kunnen bellen, sms’en en internetten. Daarbij geldt: op=op. Zodra je door je tegoed heen bent, kun je je telefoon dus niet meer gebruiken totdat je deze hebt opgewaardeerd. Het voordeel hiervan is dat je veel beter op je verbruik gaat letten.
Houd er wel rekening mee dat de tarieven voor mensen met prepaid doorgaans hoger liggen dan bij een regulier abonnement. Als je dus veel belt en data verbruikt, is het meestal toch goedkoper om een abonnement af te sluiten. Prepaid is vooral geschikt voor mensen die hun telefoon weinig gebruiken of een zeer onregelmatig verbruik hebben. Het kan ook de oplossing bieden voor mensen met schulden die geen abonnement kunnen afsluiten, maar toch een telefoon willen gebruiken. Zij mogen wel voor prepaid internet, bellen en sms’en kiezen omdat dit van tevoren wordt betaald. Hierdoor kunnen er geen extra schulden ontstaan.
2. Kies een abonnement dat bij jou past
Kies je toch voor een abonnement? Dan is het belangrijk dat de bundel bij jouw verbruik past. Veel mensen proberen geld te besparen door voor een zo klein mogelijke bundel te kiezen. Besef echter wel dat als je regelmatig buiten je bundel gaat, dit veel duurder is dan wanneer je simpelweg voor een grotere bundel kiest. Daarom is het belangrijk om voordat je een abonnement afsluit, eerst meer inzicht te krijgen in je verbruik. Onderzoek je verbruik op basis van de afgelopen maanden en bepaal hierbij het gemiddelde. Hoeveel belminuten en data heb je dan precies nodig? Rond dit naar boven af en kies vervolgens de bundel die bij jouw verbruik aansluit. Overdrijf dit ook niet, want anders betaal je ook meer dan nodig is.
3. Beperk je dataverbruik
De meeste mensen gebruiken vooral heel veel data. Probeer dit te beperken door vaker van openbare wifi punten gebruik te maken. Je kunt er ook voor zorgen dat je telefoon niet automatisch verbinding maakt met 3G, 4G of 5G internet. Dit is immers niet nodig als je onderweg bent en het internet toch niet gebruikt. Dan kun je beter op vaste momenten even verbinding maken of openbare wifi plekken gebruiken.