Linkedin samenvatting en werkervaring

In de LinkedIn samenvatting wil je de lezer overtuigen dat jij de juiste persoon bent voor ‘The job’. De samenvatting is DE plek om jezelf te presenteren, de plek voor personal branding! Hoe overtuig jij de lezer? Waar je op moet letten bij het schrijven van jouw samenvatting en het weergeven van jouw werkervaring lees je in onderstaand artikel.

LinLinkedin samenvattingkedIn samenvatting

Jouw LinkedIn samenvatting is niet de plek om je werkervaring op te sommen of het bedrijf waarvoor je werkt te beschrijven. De samenvatting gaat over jou en wat jij voor de lezer kan betekenen.

Bedrijven, human resources professionals en recruiters maken gebruik van de LinkedIn zoekfunctie om de juiste kandidaten voor een vacature of de juiste ZZP ‘ers voor een freelance opdracht te vinden. Om hoger in de zoekresultaten te eindigen is het belangrijk dat je regelmatig relevante (zoek)woorden in de tekst verwerkt die jouw vakgebied en specialiteit beschrijven. Met woorden die vaker voorkomen, eindig je namelijk hoger in de zoekresultaten.

De samenvatting is de plek waar je beschrijft wie je bent, waar je voor staat en wat je te bieden hebt. Wat is jouw specialiteit? Wat onderscheid jou van de rest? Wat is jouw meerwaarde? Beschrijf wat jou drijft, wat je doelen zijn en geef je passie voor het vakgebied aan. Eindig vervolgens met hoe de lezer met jou in contact kan komen door bijvoorbeeld jouw telefoonnummer, e-mailadres of website te vermelden.

Of je nou een werknemer, ZZP’er of freelancer bent, beschrijf in de samenvatting welke oplossingen jij biedt voor een bedrijf.

Werkervaring & opleiding

Werkervaring

Geef in dit onderdeel jouw relevante werkervaring weer. Geef per bedrijf jouw functietitel aan en beschrijf overzichtelijk wat jouw verantwoordelijkheden zijn zoals werkzaamheden, leiding geven, projecten etc. Wanneer mogelijk geef dan ook concreet aan tot welke resultaten jouw werkzaamheden of projecten hebben geleid. Let op: jouw bijbaantje op de middelbare school kan niet meer relevant zijn, dus maak wel een selectie in het delen van alleen relevante werkervaring.

Ben je net afgestudeerd? Benoem jouw stage en de meest relevante bijbanen. Zorg dat je de werkzaamheden benadrukt die van toepassing zijn op de functie(s) waarop je solliciteert.

Ben je een ZZP’er of freelancer? Beschrijf overzichtelijk waar je in gespecialiseerd bent en welke producten & diensten jij aanbiedt voor welke oplossingen. Geef duidelijk contactinformatie weer zoals jouw website en hoe ze direct met jou contact kunnen opnemen. Heb je langere interim projecten gedaan voor bedrijven? Dan kan je deze ook individueel als werkervaring weergeven. Beschrijf per opdracht welke werkzaamheden jij hebt verricht en wat het behaalde resultaat was.

Tip: Maak het onderdeel werkervaring meer visueel door een (bedrijfs)presentatie of video toe te voegen.

Opleiding

Vermeld hier niet alleen jouw gevolgde opleidingen, maar ook de afgeronde cursussen, trainingen en behaalde certificaten. Op deze manier laat je zien dat jij je bent blijven ontwikkelen.

Ook voor het onderdeel werkervaring en opleiding geldt dat woorden die vaker in jouw tekst voorkomen ervoor zorgen dat je hoger in de zoekresultaten komt. Zorg dus dat je bij dit onderdeel geregeld woorden gebruikt die jouw vakgebied en specialiteit beschrijven. Wil je meer lezen over hoe je beter vindbaar wordt op LinkedIn? Lees dan ook het blogartikel Beter vindbaar met LinkedIn.

[adinserter name=”Banner ebook LinkedIn”]

Personal branding op het internet

Wil je meer leren over personal branding op het internet? Lees dan ook de artikelen ‘Personal branding op het internet; iets voor jou?’ en ‘Stappenplan personal branding’ of bekijk al onze personal branding tips in de categorie ‘Personal branding op het internet’.

Nog meer tips voor LinkedIn

Wil je meer leren over LinkedIn? Lees dan ook ons artikel over de ‘Privacy instellingen LinkedIn‘ of het artikel voor tips voor je persoonlijke branding ‘LinkedIn tips personal branding‘. Andere artikelen over LinkedIn zijn ‘Jezelf onderscheiden op LinkedIn als student‘, ‘Persoonlijke LinkedIn URL maken‘ en ‘LinkedIn aanbevelingen vaardigheden‘. Je netwerk vergroten op LinkedIn? Leer hier hoe je ‘Netwerk opbouwt op LinkedIn‘ en het ‘delen van kennis op LinkedIn‘ gaat.

Meer over dit onderwerp

Deepfake foto     HR programma’s     Marketing programma’s

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: